Keď sa povie sangria, vybavím si leto, ako sedím v bazéne
a o plecia sa mi opiera slniečko. Spravte si aj vy chutný a trošku
ostrejší alko drink a určite neoľutujete. Ovocie môžete použiť akékoľvek,
avšak jablká a hrušky majú tendenciu nasorbovať všetok alkohol, takže kto
chce, môže sa im vyhnúť.
Oproti origoš receptu na pravú sangriu som si upravila akurát množstvo rumu, ktoré bolo skutočne veľké. No aj napriek tomu mal môj drahý Nos chuť nariediť si ju. Sangria býva často riedená sýtenou sódou, či šťavou z ananásového kompótu, ktorým sa často nahradzuje čerstvé ovocie. Mne však sila tohto drinku vyhovuje, takže som ani jednu alternatívu neskúšala.
2 l suchého červeného vína
350 ml hnedého rumu (cca 1 ½ šálky)
1 l kvalitného 100 % pomarančového džúsu (alebo
domáci z čerstvých pomarančov)
Cca ½ šálky cukru
1 citrón
1 limetka
2 pomaranče
Ananás
2 jabĺčka
Čas prípravy: 15 min + 2 h v chladničke
Náročnosť: Začiatočník
Orientačná cena: 350 Kč
Počet porcií: Týmto množstvom som naplnila dve 5 litrové zaváraninové
fľaše do cca ¾ celého objemu
Vychladený rum, víno a džús zmiešajte a za dôkladného
premiešania pridajte cukor podľa chuti. Pri sladení však nezabúdajte, že do
nápoja pôjde kopa ovocia, preto môžete cukriť len jemne a zbytok si nechať
až na koniec, kedy bude všetko ovocie vnútri. Citrón, limetku a pomaranče môžete
nakrájať na plátky. Ja krájam pomaranče, ananás a jablká na kúsky. Podľa
originálneho receptu by sa ovocie malo pridávať napichané na špajdli až pred
servírovaním. Robí sa to z dôvodu, aby sa zachovala jeho sladká chuť. Receptov
a spôsobov prípravy je však mnoho a aj ja osobne preferujem, keď je
ovocie nasiaknuté chuťou sangrie a všetky chute a šťavy sa spoja do
lahodného drinku. Preto môžete byť vynaliezaví a určité množstvo pridať a nechať
uležať a zbytok môžete podávať čerstvé, napichané na špajdliach. Sangria sa
podáva čo najviac vychladnutá, najmenej 2 hodiny po jej príprave. Do pohára
nezabudneme pridať špajdlu s ostrým hrotom na napichovanie a slamku,
aby nám ovocie pri pití neliezlo do pusy.
Prajem príjemnú konzumáciu a kopu príležitostí
na jej prípravu
Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára