pondelok 3. augusta 2015

Naše piatkové rýchlohambáče

Recepty ako je tento budem písať len tak, lebo len tak aj vznikajú.

Nosík dostal chuť variť. Pre mňa je to vždy tak trošku smutné, keď som zbavená výsady byť v kuchyni, ale toto bolo super!!! V štvrtok z práce mi písal, aby som naložila bravčové rezne, čo sme mali v chladničke. A keďže celé dni blogujem, nemala som chuť ísť do obchodu, teda som varila z vody.
Do marinády som nasekala jednu celú veľkú cibuľu a na plátky asi 5 strúčikov cesnaku. Asi 2 lyžice domáceho olivového oleja, čo sme si priniesli od kamarátov z Chorvátska, obliala som ho dobrým tramínom a pokorenila čiernym čerstvo namletým, červenou paprikou, troškou chilli, cesnakovým korením, oreganom, tymianom, sušenou cibuľkou, troškou sójovej omáčky a poriadne som to všetko posolila a rukami zamiešala. Marinádu robím vždy zásadne podľa pocitu a vôní. Korenia vždy jeden po druhom ovoniavam a predstavujem si spojenie jednotlivých chutí. Aj keď sa mi moje kombinácie zdajú občas divoké, nakoniec bolo mäsko vždy výborné :)
Takto odložené mäsko odpočívalo v chladničke celú noc a deň, až kým sme nedostali hlad a prišiel jeho čas. A veruže bol správny, lebo, ako všetci vieme, hlad je najlepší kuchár! A keďže my sme občas lenivci leniví, chceli sme len nejakú dobručkú rýchlovku. V mrazničke mávam pre takéto prípady všeličo schované. A tak som vytiahla svoje tajné zásoby mrazeného "víkendového pečiva", čo sú vlastne kupované bulky na hamburger, ktoré sú ešte lepšie, keď sa trošku zapečú dochrumkava v toustovači. Nakrájali sme rajčinky, pár plátkov uhorky, červenej papriky a jarnej cibuľky, umyli sme dva lístky šalátu, vytiahli plátkový syr, čo sme mali v chladničke a pustili sme sa do toho. Ja som robila domácu majonézu a môj drahý Nosík v tej chvíli asi kúzlil, pretože len kúzla môžu vysvetliť chuť mäska, ktoré mi položil na tanier.
Neskôr mi prezradil, že mäsko na miernom ohni a troške sadielka osmahol z každej strany 2 minútky. A tak docielil presne to, čo ja mám rada - takzvané moje médium. Mäsko sme nakrájali na plátky šupli do žemlí, bohato ho obložili zeleninou, poliali tatarkou a ešte dochutili kvapkou kupovanej medovo horčicovej Steak omáčky od Vitany. Mňam!!!

No a keďže to mäsko bolo výborné, Nosík ho spravil aj na druhý deň. Tento krát so zemiakovou kašičkou, ktorú po správnosti a do najlepšej chutnosti vymixoval ponorným mixérom s mliečkom a masielkom a pridal nasekanú petržlenovú vňaťku. Super večera a super spoločne strávený čas v kuchyni :) Mám rada, keď mi niekto takto dobre naplní pupček.


Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára