Recepty ako je tento budem písať len
tak, lebo len tak aj vznikajú.
Nosík dostal chuť
variť. Pre mňa je to vždy tak trošku smutné, keď som zbavená výsady byť
v kuchyni, ale toto bolo super!!! V štvrtok z práce mi písal,
aby som naložila bravčové rezne, čo sme mali v chladničke. A keďže celé
dni blogujem, nemala som chuť ísť do obchodu, teda som varila z vody.
Do marinády som
nasekala jednu celú veľkú cibuľu a na plátky asi 5 strúčikov cesnaku. Asi
2 lyžice domáceho olivového oleja, čo sme si priniesli od kamarátov z Chorvátska,
obliala som ho dobrým tramínom a pokorenila čiernym čerstvo namletým,
červenou paprikou, troškou chilli, cesnakovým korením, oreganom, tymianom,
sušenou cibuľkou, troškou sójovej omáčky a poriadne som to všetko posolila
a rukami zamiešala. Marinádu robím vždy zásadne podľa pocitu a vôní.
Korenia vždy jeden po druhom ovoniavam a predstavujem si spojenie
jednotlivých chutí. Aj keď sa mi moje kombinácie zdajú občas divoké, nakoniec
bolo mäsko vždy výborné :)
Takto odložené mäsko
odpočívalo v chladničke celú noc a deň, až kým sme nedostali hlad
a prišiel jeho čas. A veruže bol správny, lebo, ako všetci vieme, hlad
je najlepší kuchár! A keďže my sme občas lenivci leniví, chceli sme len
nejakú dobručkú rýchlovku. V mrazničke mávam pre takéto prípady všeličo
schované. A tak som vytiahla svoje tajné zásoby mrazeného "víkendového
pečiva", čo sú vlastne kupované bulky na hamburger, ktoré sú ešte lepšie,
keď sa trošku zapečú dochrumkava v toustovači. Nakrájali sme rajčinky, pár
plátkov uhorky, červenej papriky a jarnej cibuľky, umyli sme dva lístky
šalátu, vytiahli plátkový syr, čo sme mali v chladničke a pustili sme
sa do toho. Ja som robila domácu majonézu a môj drahý Nosík v tej chvíli asi kúzlil,
pretože len kúzla môžu vysvetliť chuť mäska, ktoré mi položil na tanier.
Neskôr mi prezradil,
že mäsko na miernom ohni a troške sadielka osmahol z každej strany 2
minútky. A tak docielil presne to, čo ja mám rada - takzvané moje médium.
Mäsko sme nakrájali na plátky šupli do žemlí, bohato ho obložili zeleninou,
poliali tatarkou a ešte dochutili kvapkou kupovanej medovo horčicovej
Steak omáčky od Vitany. Mňam!!!

No a keďže to
mäsko bolo výborné, Nosík ho spravil aj na druhý deň. Tento krát so zemiakovou
kašičkou, ktorú po správnosti a do najlepšej chutnosti vymixoval ponorným
mixérom s mliečkom a masielkom a pridal nasekanú petržlenovú
vňaťku. Super večera a super spoločne strávený čas v kuchyni :) Mám
rada, keď mi niekto takto dobre naplní pupček.

Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára