nedeľa 2. augusta 2015

Domáca tatarka, majonéza, či cesnakový dresing

Prezradím vám náš rodinný recept na domácu tatarku. Je veľmi jednoduchý a ak ste zástancovia domácich dobrotiek, určite vás osloví. Ja osobne ju milujem. A naviac si ju za pomoci trošky fantázie viete modifikovať na skvelý dresing.
2 žĺtky vymiešame s približne 60 ml kvalitného oleja, ktorý k žĺtkom počas miešania pomaly prilievame (ja dávam domáci olivový, alebo kokosový, ale ak nemáte dobrý olej, pokojne ho vynechajte)
2 kyslé smotanky (alebo jednu veľkú)
1 pl horčice (alebo cca 3 čl)
1 čl práškového cukru
1 čl soli
½ čl šťavy z citróna
Čierne korenie podľa chuti

Toto je základný recept, ktorý si môžete ľubovoľne meniť a dochucovať. Pokiaľ chcete majonézu, čierneho korenia dajte len aby podtrhlo jemnú chuť.
Ak však máte chuť na tatarskú omáčku, úplne nadrobno nakrájajte polku väčšej cibuľky (alebo jednu malú), prípadne dve až tri šalotky. Pridajte 4 stredne veľké nadrobno nakrájané kyslé uhorky (najlepšie podomácky zavárané) a omáčku podľa chuti dokoreňte čiernym korením. Pridané ingrediencie si však môžu vyžiadať dosolenie, či ďalšie dochutenie. Nebojte sa preto omáčku medzi dochucovaním ochutnávať.
Výborné je, ak do základného receptu pretlačíte 3 – 4 strúčiky cesnaku a urobíte si tak cesnakový dresing.
Ale ak prídete na niečo chutné, budem rada, ak sa o nápad podelíte :)

Dobrú chuť praje  Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára