Prezradím vám náš rodinný recept na domácu tatarku. Je veľmi jednoduchý a ak ste zástancovia
domácich dobrotiek, určite vás osloví. Ja osobne ju milujem. A naviac si ju
za pomoci trošky fantázie viete modifikovať na skvelý dresing.
2 kyslé smotanky
(alebo jednu veľkú)
1 pl horčice (alebo
cca 3 čl)
1 čl práškového
cukru
1 čl soli
½ čl šťavy z
citróna
Čierne korenie
podľa chuti
Toto je základný
recept, ktorý si môžete ľubovoľne meniť a dochucovať. Pokiaľ chcete
majonézu, čierneho korenia dajte len aby podtrhlo jemnú chuť.
Ak však máte chuť
na tatarskú omáčku, úplne nadrobno nakrájajte polku väčšej cibuľky (alebo jednu
malú), prípadne dve až tri šalotky. Pridajte 4 stredne veľké nadrobno nakrájané
kyslé uhorky (najlepšie podomácky zavárané) a omáčku podľa chuti dokoreňte
čiernym korením. Pridané ingrediencie si však môžu vyžiadať dosolenie, či
ďalšie dochutenie. Nebojte sa preto omáčku medzi dochucovaním ochutnávať.
Výborné je, ak do
základného receptu pretlačíte 3 – 4 strúčiky cesnaku a urobíte si tak
cesnakový dresing.
Ale ak prídete na
niečo chutné, budem rada, ak sa o nápad podelíte :)
Dobrú chuť praje Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára