štvrtok 6. augusta 2015

Piňa colada

Piňa colada je pre mňa dokonalý drink. Ako milovník kokosu a ananásu som ešte stále neprestala byť unesená z ich spojenia v niečo tak chutné a osviežujúce. Bohužiaľ, dnes už tento drink pripravený poctivo, podľa originálneho receptu dostanete možno akurát v Karibiku, nanajvýš u vás v kuchyni. Nedajte sa preto strhnúť rôznymi náhražkami, ako je smotana, či kokosový sirup a skúste si pravú chuť tohto úžasného drinku. Kokosové mlieko je vo väčších reťazcoch či v bio predajniach bežne dostupné. Musíte len hľadať plechovku. Stojí okolo 40 Kč a jej objem vám vystačí na 16 takýchto drinkov. Takže veselo do toho :)

Na 1 drink potrebujeme:
30 ml bieleho rumu
30 ml kokosového mlieka
90 ml kvalitného 100% ananásového džúsu
Ľad alebo ľadová triešť

Čas prípravy: 5 min
Náročnosť: Začiatočník
Orientačná cena: 20 Kč/ 1 drink
Počet porcií: 1
Potrebujeme: Mixér

Rum, kokosové mlieko a ananásový džús pridáme do mixéru spolu s kúskami ľadu, či ľadovou triešťou. Mixujeme, až dokým sa triešť úplne nestratí a na vrchu tekutiny sa nevytvorí hustejšia pena (max. 3 min). Takto namixovaný drink nalejeme do pohára s troškou ľadovej triešte (poháre si môžete dať s predstihom vychladiť do chladničky). Pridáme slamku a dozdobíme kúskom ananásu.
No a ak ste ešte väčší fajnšmejkri (alebo, ako sa u nás na Slovensku hovorí – kajnšmetke), ananásový džús si môžete pripraviť rozmixovaním čerstvého ananásu s troškou ľadovej triešte na doriedenie. Ak máte ananásu menej a kupovali ste ho len na ozdobenie pohára, do džúsu môžete zopár kúskov prihodiť. Na chuti to bude rozhodne poznať.

Tip:
Ak chcete, mať drink nezriedený, ale pritom dostatočne studený, nakrájajte čerstvý ananás na menšie kúsky a zamrazte. Takto zmrznutý ananás môžete pridať aj pri mixovaní, ale zároveň môžete pár kúskov použiť namiesto ľadových kociek. Poháre nechajte pred podávaním na chlade.

Dúfam, že vás táto dobrotka osloví a strávite pri nej príjemné chvíle osvieženia či osláv


Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára