Piňa colada je pre mňa dokonalý drink. Ako milovník
kokosu a ananásu som ešte stále neprestala byť unesená z ich spojenia
v niečo tak chutné a osviežujúce. Bohužiaľ, dnes už tento drink
pripravený poctivo, podľa originálneho receptu dostanete možno akurát v Karibiku,
nanajvýš u vás v kuchyni. Nedajte sa preto strhnúť rôznymi náhražkami,
ako je smotana, či kokosový sirup a skúste si pravú chuť tohto úžasného
drinku. Kokosové mlieko je vo väčších reťazcoch či v bio predajniach bežne
dostupné. Musíte len hľadať plechovku. Stojí okolo 40 Kč a jej objem vám
vystačí na 16 takýchto drinkov. Takže veselo do toho :)
Na 1 drink potrebujeme:
30 ml bieleho rumu
30 ml kokosového mlieka
90 ml kvalitného 100% ananásového džúsu
Ľad alebo ľadová triešť
Čas prípravy: 5 min
Náročnosť: Začiatočník
Orientačná cena: 20 Kč/ 1 drink
Počet porcií: 1
Potrebujeme: Mixér
Rum, kokosové mlieko a ananásový džús pridáme
do mixéru spolu s kúskami ľadu, či ľadovou triešťou. Mixujeme, až dokým sa
triešť úplne nestratí a na vrchu tekutiny sa nevytvorí hustejšia pena
(max. 3 min). Takto namixovaný drink nalejeme do pohára s troškou ľadovej
triešte (poháre si môžete dať s predstihom vychladiť do chladničky).
Pridáme slamku a dozdobíme kúskom ananásu.
No a ak ste ešte väčší fajnšmejkri (alebo, ako
sa u nás na Slovensku hovorí – kajnšmetke), ananásový džús si môžete pripraviť
rozmixovaním čerstvého ananásu s troškou ľadovej triešte na doriedenie. Ak
máte ananásu menej a kupovali ste ho len na ozdobenie pohára, do džúsu
môžete zopár kúskov prihodiť. Na chuti to bude rozhodne poznať.
Tip:
Ak chcete, mať drink nezriedený, ale pritom
dostatočne studený, nakrájajte čerstvý ananás na menšie kúsky a zamrazte.
Takto zmrznutý ananás môžete pridať aj pri mixovaní, ale zároveň môžete pár
kúskov použiť namiesto ľadových kociek. Poháre nechajte pred podávaním na chlade.
Dúfam, že vás táto dobrotka osloví a strávite
pri nej príjemné chvíle osvieženia či osláv
Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára