streda 5. augusta 2015

Gintonic

Niekto si povie, čo je na tom spraviť gintonic, ibaže dobrý gintonic nie je iba o zmiešaní ginu a tonicu. Pozrite sa na vychytávky, ktorými tento nápoj privediete do dokonalosti.


50 ml ginu
200 ml tonicu
Cca 2 čl šťavy z citróna alebo limetky
Citrón na ozdobenie

Základom chutného gintonicu je totižto odhadnúť správne množstvo citrónovej šťavy. A keďže mne robieva drinky môj drahý Nos, toto množstvo má v oku on. Druhá, veľmi podstatná vec je teplota. Tonic má byť správne vychladený. Pre zachovanie správnej teploty aj počas pitia drinku, je lepšie pridať dve kocky ľadu a pohár si pred servírovaním nechať vychladiť v chladničke, či mrazničke. Najlepšie však je, keď pred plánovaným podávaním drinku nalejete do formičiek na ľad tonic a necháte zmrznúť. Takéto zmrznuté tonic kocky potom pridáte namiesto ľadu a chuť drinku zostane nezmenená :)

Kopu príležitostí k oslavám a príjemnú zábavu praje


Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára