Niekto si povie, čo je na tom spraviť gintonic,
ibaže dobrý gintonic nie je iba o zmiešaní ginu a tonicu. Pozrite sa
na vychytávky, ktorými tento nápoj privediete do dokonalosti.
50 ml ginu
200 ml tonicu
Cca 2 čl šťavy z citróna alebo limetky
Citrón na ozdobenie
Základom chutného gintonicu je totižto odhadnúť
správne množstvo citrónovej šťavy. A keďže mne robieva drinky môj drahý
Nos, toto množstvo má v oku on. Druhá, veľmi podstatná vec je teplota.
Tonic má byť správne vychladený. Pre zachovanie správnej teploty aj počas pitia
drinku, je lepšie pridať dve kocky ľadu a pohár si pred servírovaním
nechať vychladiť v chladničke, či mrazničke. Najlepšie však je, keď pred
plánovaným podávaním drinku nalejete do formičiek na ľad tonic a necháte
zmrznúť. Takéto zmrznuté tonic kocky potom pridáte namiesto ľadu a chuť
drinku zostane nezmenená :)
Kopu príležitostí k oslavám a príjemnú zábavu
praje
Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára