Tento recept robíme u nás doma už zopár rokov
a je takou mojou overenou klasikou, ktorou sa nedá nikdy nič pokaziť. Je
rýchly, jednoduchý a výsledok je lahodný. Pokiaľ čakám návštevu, u ktorej
si nie som istá obľúbenými a neobľúbenými chuťami, alebo ak nemám veľa
času na prípravu, vždy volím túto cestu a zatiaľ zakaždým mala úspech :)
Tortička nie je náročná ani na ingrediencie, preto ak ste milovníkom čískejkov,
občas môžete uľaviť peňaženke a dopriať si tento chutný kúsok.
280 g maslových sušienok (najlepšie od CLUB-SEDITA/ Opavia Zlaté Club s maslovou príchuťou, ak nie sú, tak Bebe)
170 g masla
2 vajíčka
80 g kryštálový cukor
1 vanilkový cukor
500 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotanky
Kúsok lásky
Kúsok lásky
Náročnosť: Začiatočník
Orientačná cena: 140 Kč
Potrebujeme: Elektrický šľahač, 20 cm formu na pečenie (môže byť aj
23 cm)
Dno formy na pečenie si vystelieme papierom na
pečenie a steny bohato potrieme maslom. Sušienky zmiešame
s rozpusteným maslom a utlačíme na dno formy a asi do 2 cm výšky
na boky. Necháme 30 min tuhnúť v chladničke a zatiaľ si rozšľaháme
vajíčka s cukrom, ku ktorým primiešame ostatné suroviny. Tvarohovú zmes
prešľaháme, kým sa nevytvorí konzistentná hmota a vylejeme do formy na
pečenie vystlanej sušienkami.
Pečieme 45
min na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a na 2 h dáme na chlad.
Potom môžeme ozdobiť ovocím (najlepšie sú kyselkavé ríbezle, čučoriedky,
černice, či maliny) a zalejeme želatínou. Ja som tentokrát želatínu
nedala, pretože som mala nejaké želatínové prekliatie a stalo sa to, čo by
som v živote nepovedala – 2 pokusy po sebe mi nevyšli :D Skúšala som
overenú domácu a potom overenú v prášku, ale želatínky sa rozhodli
neposlúchať, a tak recept na domácu pridám, až keď bude overene overenejší
a prestane trucovať a štvať ma tým, že si kvôli nej musím pripísať
čiarku za neúspech v kuchyni :) Vám ale prajem, aby Vám tortička chutila
a mali ste spokojné a plné brušká.
Tip:
Ak tortičku chcete takú ozajsky čískejkovú, tak sa
nebojte pridať 1 čl vanilkového extraktu, kôru z ½ citróna a 1 čl
citrónovej šťavy. Chuť sa tak zjemní a bude sa viac podobať tomu pravému.
Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára