utorok 25. augusta 2015

Minipizze s mozzarellou

Nedávno som na večeru skúsila upiecť minipizze. Vymyslela som si k nim takú Klobáskinu variantu pesta, šupla na ne mozzarellu a rajčiny a výsledok bol veľmi chutný. Páči sa mi, že sú malinké a tak sa úžasne hodia aj na snack s návštevou, či akýkoľvek denný chod. Keďže boli dobré, mala som ich aj na večeru, aj na raňajky a keby zostalo, kľudne si ich dám aj ako obed! 

Cesto:
1 droždie
Cca 600 g hladkej múky
2 pl olivového oleja
1 čl soli
Trochu vody

Pesto nepesto:
Hrsť lístkov bazalky
Asi 3 čl kvalitného olivového oleja
Strúčik cesnaku
4 vlašské orechy

1 šľahačková smotanka
Soľ
Čerstvo namleté čierne korenie
4 balíky mozzarelly (po 125 g)
3 veľké rajčiny
(Čierne olivy)

Čas prípravy: 1 h  + 20 min pečenie
Náročnosť: Mierne pokročilý
Orientačná cena: 150 Kč
Počet porcií: 16

Droždie nadrobíme na kúsky, zalejeme troškou vody, pridáme olivový olej a zmiešame s múkou so soľou. Dolievame vlažnú vodu a premiešavame, dokým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Pokiaľ ste dali veľa vody, jednoducho prisypte múku :) Takto pripravené cestíčko necháme 30 – 40 min odpočívať v teple, prikryté utierkou, kým nenarastie a neosamostatní sa.
Na vymúčenej pracovnej ploche si cestíčko rozdelíme na 4 kúsky, z ktorých vytvarujeme bambuľky a tie potom nožom rozrežeme na 4 časti. Takže budeme mať 16 kúskov, ktoré vyvaľkáme na čo najtenšie a prstíkmi do výšky vytvarujeme okraje, aby nám z cesta nestiekla smotanka. Ja som bola samozrejme hladná a neurobila som tak. Mini pizze ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (mne vyšlo na jeden plech 6 kúskov) a polievkovou lyžicou pridáme smotanku, na ňu čierne korenie a soľ, na plátky nakrájané rajčinky, na plátky nakrájanú mozzarellu.
Asi za hrsť umytých lístkov z bazalky nasekáme na čo najdrobnejšie a v poldecáku zmiešame s olivovým olejom a prelisovaným cesnakom. Vlašské orechy dáme do sáčku a kladivkom rozdrvíme na čo najmenšie kúsky, ktoré do bazalkového pesta zamiešame. Kúsky mozzarelli potrieme troškou pesta, ktorým môžeme potrieť aj na okraje. A kto je olivový, úžasne sa sem hodia čierne olivy :) Piečieme na 220 °C od 12-20 min.

Buon apettito praje

Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára