streda 29. júla 2015

Domáce musli tyčinky

Jednu dobu som mala hroznú chuť na takéto ovsené dobrotky, takže som skúšala recept za receptom. No a ten Nigellin znovu raz prevýšil všetky ostatné. Tieto musli tyčinky sú neuveriteľne chutné, skladné a pokiaľ ste ten typ uponáhľaného človeka, čo nikdy neraňajkuje, určite ich skúste, pretože k raňajkám sú ako vyšité :)


1 kondenzované mlieko (397 g)
250 g ovsených vločiek (nie instantných)
75 g strúhaného kokosu
100 g sušených brusníc/ hrozienok
125 g semienok (mix slnečnicových, tekvicových, sezam)
125 g nesolených arašidov/ lieskových orieškov

Čas prípravy: 20 min + 1h pečenie
Náročnosť: Začiatočník
Orientačná cena: 150 Kč
Počet porcií: 16 – 20 ks (v závislosti na veľkosti)

Predhrejeme trúbu na 130 °C/ plynová ½  a olejom vymažeme menšiu formu na pečenie 23 x 33 x 4 cm (ja používam jenské sklo o rozmeroch 20 x 30 cm).
V hrnci s vodou zohrejeme kondenzované mlieko. Medzitým si zmiešame všetky ingrediencie dokopy a pomocou gumenej špachtličky do zmesi zamiešavame horúce salko. Pokiaľ ste použili väčšie  kúsky sušeného ovocia, nasekajte ich na menšie. Hutnú zmes pomocou špachtličky, prípadne rúk vo vinylových rukaviciach (aby sa nám nelepili) rovnomerne rozložíme po plechu na pečenie.
Pečieme 60 minút na 130 °C, po upečení plech vyberieme z trúby a po cca 15 minutách nakrájame na nami požadovanú veľkosť. Necháme úplne vychladnúť a skladujeme v uzavretej nádobe (plechovka vystlaná papierom na pečenie...) a keby neboli tak chutné, vydržali by určite clekom dlho :P Tak nech vám chutí.

Klobásková víla

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára