Raz na návšteve u kamarátov sme dostali úžasné predjedlo, dlho to netrvalo a museli sme si ho spraviť aj my. Táto španielska dobrotka je úžasná nielen ako kusanček pred niečím väčším, vie sa tváriť aj ako fajnová véča. Ja som k nej robila domáce francúzske bagetky, ale stačí aj kúsok obyčajskej, prípadne chlebík.
1-1,5 strúčiku cesnaku
1 čl olivového oleja
soľ
pršut (Schwarzwaldská šunka)
Nakrájané pečivo ochrumkavieme - ja to robím v toustovači, ale môže byť aj suchá panvica, gril, či hriankovač. Paradajky, cesnačik, olej a trošku soli hodíme do mixéra, natrieme na opečené pečivo a preložíme plátkom pršutu. Ak ste lenivý, natrite pečivo cesnačkom a nasekajte rajčiny nožom na drobno, pridajte soľ a je to :)
Klobásková víla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára